geschiedenisfokkerijhengstenmerriesveulensenglishcontactfotosnieuwslinks

Merries

Piccolo Felicita (81,25 cm) (Verkocht)

is een klein, grijs merrieveulen uit Itsy Bitsy Lil Fire Ant en Stock Markets Little Dipper. Deze laatste is een klein grijs hengstje, dat toevallig in 1999 tegelijk met Fire Ant is geïmporteerd en eigendom is van Stal ’t Moleneind in Groeningen. Omdat er zoveel moeite is gedaan voor dit veulen zal Felicita bij ons blijven. Ze is erg aanhankelijk en ‘knort’ van genoegen als ze vertroeteld wordt. Felicita kwam in 2007 ter wereld. Helaas werd haar eerste veulen in 2012 dood geboren.

Wat een beweging!

Bekijk stamboom
 Marklye’s Sarah (83,5cm)

is in 1995 in Engeland geboren en kwam als jong veulen naar de Piccolo Farm. Zij is in 2006 Preferent verklaard op de stamboekkeuring in Utrecht. Sarah is een uitstekende moeder en heeft al meerdere veulens op de wereld gezet. Op 5-6-2013 werd Sarah’s 9e en tevens laatste veulen geboren. Het is een gezond, heel donkerbruin hengstveulen dat de naam kreeg Piccolo Zikomo (betekent ‘welkom’ in het Swahili). Welkom is hij zeker. Zie verder bij ‘veulens’.

Sarah gaat nu met welverdiend pensioen.

Helaas heb ik in maart 2021 afscheid moeten nemen van Sarah na enkele weken intensieve dierenarts begeleiding. Ze is 26 jaar geworden.

Bekijk stamboom
 Piccolo Aïda (82,5cm) (Verkocht)

is een dochter van Marklye’s Sarah en Apache Red of Echo Ridge. Ze is geboren in 1999, is mooi donkerbruin van kleur, net als haar moeder en is in 2006 ook Preferent verklaard.
Aïda heeft meerdere veulens gehad, waarvan haar eerste, Piccolo Ivana, inmiddels zeer goed wordt beoordeeld op keuringen. Haar merrieveulen van 2007, Piccolo Soraya, is ook een heel mooie, lieve ezel. In 2008 werd Margarita geboren (vader King Crimson) en in 2010 alweer een merrieveulen Juliana (vader Piccante). Aïda is het weer gelukt.

In april 2012 heeft ze een schitterend merrieveulen, Celica (vader Piccante), gekregen.

2014 is een echt hengstenjaar geworden in Nederland. Ook Aïda kreeg een flink, prachtig hengstveulen Piccolo BarackO (vader Piccante) (zie veulens).

Bekijk stamboom
 


Ass-Pirin Acres Jolena (83cm)

is op de Cooke’s veiling van 2005 in Canada gekocht. Ze is geboren in Vermont, Amerika in 2002. Voordat deze uitmuntende merrie naar Nederland kwam is ze eerst nog gedekt door Circle C Legend, één van de beste Canadese hengsten. Jolena is wat minder aanhankelijk, maar wel heel lief. Ze maakt dit echter weer goed door haar fantastische bouw en door haar mooie ‘rode’ kleur.

In 2006 werd ze op de keuring kampioene bij de mini-merries, waar ze werd voorgebracht door kleindochter Paddy (9 jaar) en kreeg ze bovendien een schitterend, veelbelovend hengstveulen Piccolo Piccante. In april 2008 werd haar veulen Red Rocket geboren. In 2009 eindelijk een merrieveulen Verona. Eind maart 2011 werd hengstveulen Benito geboren (zie veulens).

Op 28-5-2013 verraste Jolena ons met een schitterend merrieveulen, Piccolo Zarina (zie veulens)

In mei 2014 werd Jolena uitgeroepen tot dagkampioen bij de stamboekkeuring te Leusden.

Op 1-5-2015 bracht Jolena alweer een prachtig merrieveulen ter wereld. Ze heet Piccolo Nina Ricci (zie veulens)

Het 7e veulen van Jolena was weer een mooi merrietje. Ze is geboren op 22-5-2017 en kreeg de naam Piccolo ‘Sun’sation. Wat brengt zij toch mooie veulens ter wereld.

7-6-2019 is de geboortedag van Jolena’s 8e veulen. Het jonge hengstje kreeg de naam Piccolo Jolly Joker (zie veulens). Vader BR Headliner.

Bekijk stamboom
 


Itsy Bitsy Lil Fire Ant (76,25cm)

komt ook van ver en wel uit Texas, waar ze in 1999 is geboren. Fire is een echte blikvanger, erg klein, mooie bouw en een prachtige rode kleur. Fire is slechts 78 cm. hoog. Na twee mislukte geboorte’s heeft ze nu, in 2007, een gezond, schitterend klein merrieveulen, Piccolo Felicita, gekregen. De vader van Fire is LN Foxworthy, een beroemde dekhengst uit Amerika, die sinds kort in Nederland woont. In 2009 is hengstje Domingo geboren. Na een draagtijd van ruim 12½ maand kwam in april 2011 Enrico ter wereld (zie veulens).

Helaas heeft Fire vroegtijdig een dood veulen gekregen. De navelstreng zat in de knoop. In december 2013 is ze met spoed naar de Diergeneeskundige Faculteit te Utrecht gebracht. Daar is met wat hulp het dode veulen gehaald. Gelukkig is Fire heel snel weer hersteld.

Als alles goed gaat verwacht Fire in juli 2016 weer een veulen.

Helaas geen veulen in 2016. Fire gaat nu met pensioen.

Bekijk stamboom
 


Itsy Bitsy Red China Doll (81,25cm)

komt van dezelfde farm in Texas als Fire Ant. Dolly, zoals haar roepnaam is, is in December 2005 geboren en kwam in 2006 per vliegtuig naar Nederland. Zij is verschrikkelijk aanhankelijk en wil altijd de meeste aandacht. Dolly is nog te jong om gedekt te worden, maar ze zal beslist een prima moeder worden. Ze ’moedert’ nu ook al over de veulens.
De vader van Dolly is Happytime Acres Pep-R-Oni en de moeder 758’s Miss Patriot S, beiden excellente ezels in Amerika.

Op 27 Juni werd “Dolly’s” eerste veulen geboren. Een mooi klein hengstje, Golden Lexus, met een prachtig expressief hoofdje. Het 2e veulen van Dolly kwam in april 2012 ter wereld.
Hij kreeg de naam Calvin Klein (vader Piccante). Calvin Klein is een klein hengstveulen met een mooi expressief hoofdje.

Ook Dolly kreeg in 2014 een hengstveulen Piccolo Poquito (vader Piccante). (zie veulens)

Op 16 juli 2016 bracht China Doll haar 4e hengstveulen Piccolo Don Carlos ter wereld. Een super gezond, lief ventje. Inmiddels heeft hij een liefdevol tehuis gevonden in België.

Na 4 hengstveulens verraste Dolly ons met een prachtig merrieveulen Piccolo Dolly’s Surprise (zie veulens). Een plaatje om te zien, sorrel van kleur en zeer aanhankelijk. Moeder Dolly en ik zijn bijzonder trots. Vader is Piccolo Piccante.

Op 5 april 2021 Bracht Dolly een prachtig, gezond merrieveulen ter wereld: Piccolo Dolce Evita (zie veulens)

Bekijk stamboom
 

Dolly


Piccolo Pepita

is mijn allereerste en oudste ezel. Ze is geboren in 1989 in Dierenpark Amersfoort en wordt niet meer gebruikt voor de fokkerij. Wel voelt ze zich nog steeds ’moeder-overste’.