geschiedenisfokkerijhengstenmerriesveulensenglishcontactfotosnieuwslinks

Piccolo Farm

Nieuws

Op de ALV in februari 2017 ben ik vanwege mijn 75ste levensjaar uit het bestuur getreden na een actieve periode van ruim 25 jaar. Bij het afscheid kreeg ik een prachtig ezelschilderij aangeboden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VNE in maart 2012 werd ik tot mijn grote verrassing benoemd tot erelid. Dit is een geweldige eer, waar ik enorm trots op ben.

Op uitnodiging van Cindy Benson (Oregon, USA) heb ik in mei 2011 hun Gold Hill Triple Challenge mogen meemaken, een meerdaags evenement waar o.a. aangespannen werd gereden (dressuur, cross country e.a.) en ook aan de hand meerdere proeven konden worden afgelegd (o.a. springen, hindernis parcours e.a.) Dit alles met mini ezels. Een geweldige ervaring wat je allemaal met deze fantastische dieren kunt doen. Alle onderdelen van het programma heb ik met een van Cindy’s ezels mogen doen. En nog prijzen gewonnen ook!

Eind maart 2011 worden er 2 veulens verwacht van Ass-Pirin Acres Jolena en IBB Lil Fire Ant. Beide merries zijn gedekt door de zwarte hengst LN Trevor D

Red Rocket naar hengstenkeuring 2010 Hoewel Rocky nog te jong is om definitief als dekhengst te kunnen worden goedgekeurd, kreeg hij wel op de hengstenkeuring 2010 een Premie-A waardige beoordeling. Hij wordt dus beslist een fantastische toekomstige dekhengst. Alleen voor een heel goed tehuis te koop, omdat zijn halfbroer Piccante (dagkampioen 2009) al als dekhengst op Piccolo Farm dienst doet. Ook Piccolo Picobello (21 jaar!!) kreeg een A-premie en een mooie beker.

Op de hengstenkeuring 2009 te Soest is Piccolo Piccante 1e geworden bij de mini-ezels en bovendien dagkampioen! In 2010 worden zijn eerste veulens verwacht.

Op 9 Mei werden er maar liefst 2 veulens gebeuren binnen een half uur. Het zijn Piccolo Pavarotti en Piccolo Verona.

Fire Ant behaalde op de stamboekkeuring in 2008 een 1e plaats.

Inmiddels zijn King Crimson, Jolena, Fire Ant, Sarah en Aïda officeel als stamboekdieren in Nederland erkend.

Op 7 mei 2006 behaalde Ass-Pirin Acres Jolena een 1A premie op de VNE stamboekkeuring te Oosterhout en werd kampioene bij de mini-merries.

In sept. 2006 zijn zowel Marklye's Sarah als haar dochter Piccolo Aïda preferent verklaard op de VNE stamboekkeuring te Utrecht.