geschiedenisfokkerijhengstenmerriesveulensenglishcontactfotosnieuwslinks

Veulens

Piccolo Dolce Evita (reeds gereserveerd)

Op 5-4-2021 kwam na ruim 12 ½ maand draagtijd een prachtig sorrel merrieveulen ter wereld. Net zoals in 2019 is ook dit veulen een plaatje om te zien en vol levensvreugd. Evita heeft ook dezelfde ouders als het vorige veulen nl. de preferent verklaarde: Piccolo Piccante x IBBC Red China Doll

Bekijk stamboom


 

Piccolo Dolce Evita


Piccolo Jolly Joker (Verkocht)

Vroeg in de avond van 7-6-2019 stond er plots een veulen bij topmerrie Ass-Pirin Acres Jolena. Zoals gewoonlijk bij haar zonder enige hulp. Dit keer is het een hengstveulen, licht sorrel van kleur en natuurlijk met een mooi karakter.
Vader is de goedgekeurde importhengst BR Headliner.

Bekijk stamboom


 

Piccolo Jolly Joker


Piccolo Dolly’s Surprise (Verkocht)

Op 28-5-2019 heeft Preferent merrie IBBC Red China Doll (Dolly) na 4 hengstveulens voor het eerst een merrieveulen gekregen. En wat voor een. Een prachtig sorrel veulen, kaarsrecht op de pootjes, een echt vrouwelijk hoofdje en een super lief karakter. Zeker een belofte voor de toekomst. Vader is Piccolo Piccante, ook Preferent verklaard (zie hengsten)

Bekijk stamboom


 

Piccolo Dolly's Surprise


Piccolo ‘Sun’sation (Verkocht)

Geboren op 22-5-2017. Een mooi gezond grijs merrieveulen met als ouders: Stock Markets Little Dipper x Ass-pirin Acres Jolena. Beide ouders zijn kampioensdieren. Sunny is een lief aanhankelijk veulen dat graag komt knuffelen. 

Piccolo ‘Sun’sation


Piccolo Don Carlos (Verkocht)

Aan het eind van de middag op 16 juli werd Don Carlos in de wei geboren onder het toeziend oog van de rest van de kudde. Een mooi veulen dat direct naar je toekomt als je de wei in gaat. Hij komt graag een knuffel halen. Hij zal hoogst waarschijnlijk in de toekomst als ruin door het leven gaan. 

Don Carlos


Piccolo Nina Ricci (Verkocht)

Geboren op 1-5-2015. Dit was de 1ste verjaardag van kleindochter Nina. Logisch dus dat we voor deze mooie naam kozen voor het merrieveulen van Ass-Pirin Acres Jolena. De vader is Marklye’s Zino. Nina werd buiten in de wei geboren onder het toeziend oog van de hele kudde. Ze is heel lichtgrijs van kleur (van haar vader) met een vleugje rossige gloed (van haar moeder).

Nina staat kaarsrecht op haar beentjes, heeft een heerlijke uitstraling en wordt vast een toppertje. 

Piccolo Nina Ricci

Piccolo Nina Ricci


Piccolo Poquito (Verkocht)

Na een draagtijd van 12½ maand is Piccolo Poquito op 13-5-2014 geboren, een prachtig hengstveulen. Trotse moeder IBBC Red China Doll (Dolly) heeft haar derde veulen zonder problemen ter wereld gebracht.

Poquito heeft dezelfde mooie kleur als zijn moeder en heeft, net als Dolly’s vorige veulens, Piccante als vader. Poquito is heel aanhankelijk en speels. Een bijzonder mooi veulen. 

Piccolo Zarina

Piccolo Zarina


Piccolo BarackO (Verkocht)

Vier dagen na de geboorte van Poquito op 17-5-2014 bracht Aïda dit keer een hengstveulen ter wereld. Hij kreeg de mooie naam Piccolo BarackO. Het was een tamelijk zware bevalling, want BarackO woog maar liefst 16 kg. Omdat hij mooi donker van kleur is, mooie lange benen heeft, sociaal en vrij in zijn optreden, is hij naar Barack Obama genoemd. De ezel is in Amerika ook het symbool van de Democratische Partij.

BarackO is bijzonder aanhankelijk, komt gelijk naar je toe en is nergens bang voor. Zijn vader is Piccante, de welbekende goedgekeurde dekhengst. 

Piccolo Zarina

Piccolo Zarina


Piccolo Zikomo (Verkocht)

6-6-2013 kwam Piccolo Zikomo ter wereld. Zikomo betekent ‘welkom’ in het Swahili. Zijn ouders zijn Piccolo Piccante x Marklye’s Sarah. Zikomo is heel donkerbruin van kleur met een meelsnoetje. Er zit een prachtige glans op zijn velletje. Zikomo woog 11 kg en was 52 cm hoog bij zijn geboorte. Het is het laatste veulen van moeder Sarah, die in totaal 9 veulens heeft gehad. 

Piccolo Zikomo


Piccolo Zarina (Verkocht)

Op 28 mei 2013 werden we blij verrast met de geboorte van merrieveulen Zarina. Haar moeder is topmerrie Ass-Pirin Acres Jolena en haar vader een klein, grijs, in België goedgekeurd hengstje Marklye’s Zino. Zarina is roodachtig van kleur en haar kaarsrechte beentjes zijn grijs. Zarina woog 10 kg bij de geboorte en was 52 cm. Ze heeft een schitterend, fijn hoofdje met de mooiste oren die je kunt bedenken. De top en onderkant hiervan zijn zwart fluweel achtig. Een plaatje!! 

Piccolo Zarina

Piccolo Zarina


Piccolo Celica (Verkocht)

Op 25-4-2012 kwam Celica ter wereld. Ze is een dochter van Piccolo Piccante x Piccolo Aïda. Om 3 uur ’s-nachts riep de hele ezelfamilie luidkeels dat er een geboorte had plaats gevonden. Gelukkig maar, want het vlies zat nog om het hoofdje van het veulen, dat ik dus bijtijds heb kunnen verwijderen.

Het is een prachtig, bijna zwart, veulen met kaarsrechte, sterke beentjes, voldoende borstbreedte en schitterend van bouw. Echt een topper. Ze heeft een vrolijk, vrij karakter en heeft duidelijk plezier in het leven. 

Piccolo Celica

Piccolo Celica


Piccolo Calvin Klein (Verkocht)

Op dezelfde dag dat Celica werd geboren kwam er ’s-avonds nog een veulen bij, nl. Piccolo Calvin Klein. Het is een mooi, roodachtig (sorrel) hengstje, klein van stuk, maar mooi van proporties. De eerste dag moest hij duidelijk bijkomen van de geboorte, maar sindsdien wijkt hij niet van zijn moeders zijde. De ouders zijn Piccolo Piccante en IBBC Red China Doll. Het is Dolly’s 2e veulen en ze is een perfecte moeder. 

Piccolo Calvin Klein

Piccolo Calvin Klein


Piccolo Bocelli (Verkocht)

Op 12 juli 2011, net voor middernacht, kwam Piccolo Bocelli ter wereld. Een mooi bruin hengstveulen van Marklye’s Sarah en Piccolo Piccante. Dit is alweer Sarah’s 8 veulen. Ze is er maar weer heel trots op en wij ook. 

Piccolo Bocelli

Piccolo Bocelli


Piccolo Benito (Verkocht)

Op 26-3-2011 werd Benito geboren. Een prachtig donkerbruin veulen van Jolena x LN Trevor D (zie www.huibers-donkeys.com). Benito woog bij zijn geboorte 12 kg en had een hoogte van 53½ cm. Hij heeft hele mooie rechte achterbeentjes. Dit is het 4de veulen van Jolena en al haar nakomelingen zijn tot nu toe fantastisch. 

 

Piccolo Benito

Piccolo Benito


Piccolo BaioRico (Verkocht)

Eindelijk, 3½ week overtijd, op 19-4-2011 kwam dit prachtige hengstveulen ter wereld. Ouders van Rico zijn Trevor D x Lil Fire Ant. Rico lijkt als twee druppels water op zijn halfbroer Benito. Hij woog bijna 14 kg en was 55 cm hoog kort na zijn geboorte. Ook Rico heeft de prachtig donkerbruine kleur.

Benito en Rico zijn samen verhuisd naar Leende, waar al twee halfbroertjes woonden. 

Piccolo Enrico

Piccolo Enrico


Piccolo Juliana (Verkocht)

Geboren 11-4-2010. Vader is Piccolo Piccante en moeder Piccolo Aïda. Juliana kwam 3 weken over tijd en is een prachtig, stevig gebouwd veulen met een bijzondere kleur donker sorrel (rood/bruin). Een belofte voor de toekomst.

 

Piccolo Juliana


Piccolo Domingo (Verkocht)

Op 18 juni 2009 werd Domingo geboren, een volle broer van Piccolo Felicita. De ouders zijn dus Little Dipper en Fire Ant. Bij zijn geboorte woog hij 13 kg en had een schofthoogte van 57,5 cm. Domingo heeft een mooie grijze kleur, prachtig getekende oren, beeldschoon fijn hoofdje en is vreselijk lief.
Fire Ant mag trots zijn op haar nakomelingen en dat zijn wij ook.

 

Piccolo Domingo


Piccolo Verona (Verkocht)

Jolena heeft voor de derde keer een schitterend veulen op de wereld gezet en wel Piccolo Verona. Na twee hengstveulens is er dit keer op 9 Mei 2009 een merrieveulen geboren. Haar vader is The Elms King Crimson. Verona heeft een prachtige licht ´rode´ kleur. Ze was 51 cm bij de geboorte en woog 10 kg. Ze is klein, maar een topper. Dit wordt een echte ster. Ze heeft mooie rechte beentjes en een beeldschoon hoofd. Bovendien is ze vreselijk lief.

 

Piccolo VeronaPiccolo Pavarotti (Verkocht)

Een klein half uur na Verona werd Piccolo Pavarotti geboren. Zijn ouders zijn The Elms King Crimson en Marklye´s Sarah. Pavarotti is een donkerbruin hengstje met zwarte beentjes en een prachtige glanzende vacht. Bij zijn geboorte was hij 57 cm en woog 14,5 kg.

 

Piccolo PavarottiPiccolo Red Rocket
(Verkocht aan Hoeve Noordhoek)

Geboren op 15 April 2008. Schitterend "rood" veulen uit King Crimson x Jolena. Mooie rechte beentjes en prima bouw. Een belofte voor de toekomst.

 

Piccolo Red Rocket


Piccolo Soraya (Verkocht)

Piccolo Soraya is een merrieveulen, geboren op 18 April 2007. Haar ouders zijn The Elms King Crimson en Piccolo Aïda. Soraya is een prachtig donkerbruin veulen en erg lief en aanhankelijk.

Soraya slechts twee uur oud en al buiten

 

Piccolo Soraya


Piccolo Chianti (Verkocht)

Geboren op 26 Juni 2007. Dit keer een hengstveulen. De vader is The Elms King Crimson en de moeder Marklye’s Sarah. Chianti is een verschrikkelijk lief en ondeugend veulen. Hij zit constant zijn moeder te pesten, maar komt graag naar je toe voor een menselijke knuffel. Chianti staat mooi recht op zijn beentjes en het ziet ernaar uit dat hij uitstekend zou zijn voor iemands fokprogramma als toekomstige dekhengst. Piccolo Chianti is inmiddels verkocht.

 

Piccolo Chianti